Kuchenne rewolucje to program, który tak naprawdę jest z roku na rok coraz bardziej popularny. Dlaczego? Często dzieje się tak, że niektóre programy charakteryzują się tym, że w największym stopniu jest oglądana pierwsza seria. Potem kolejne sezony są coraz gorsze i gorsze. Natomiast Kuchenne rewolucje to pod tym względem program jedyny w swoim rodzaju. Jak to wszystko przebiega w praktyce? Czym charakteryzuje się ten program? Dlaczego można napisać, że Magda Gessler zmienia oblicze polskich lokalów gastronomicznych?
Może nie każdy wie, ale Kuchenne rewolucje są emitowane już ponad 9 lat. Pierwszy odcinek można było oglądnąć dokładnie 6 marca 2010 roku. W tym momencie jest zaś wyświetlany na ekranach 20 sezon. Nie zapowiada się, aby program zbliżał się ku końcowi. Nie brakuje bowiem restauracji, które bez żadnego przymusu zgłaszają się do tego programu. Może z jednej strony trochę obawiają się, jak zareaguje Magda Gessler na ich posiłki, wystrój lokalu itp. Druga strona medalu jest taka, że 66-letnia restauratorka ma skuteczne metody. W ciągu kilku dni Magda Gessler nie tylko stara się pomóc kucharzom, aby potrafili oni przygotowywać posiłki smaczne i zdrowe. Magda Gessler analizuje również nazwę lokalu, wystrój konkretnego punktu gastronomicznego itp. Nie bez znaczenia jest fakt, że restauratorka sprawdza, czy panują zdrowe relacje – na przykład pomiędzy właścicielami oraz pracownikami. Ważne jest to, że Magda Gessler dopasowuje menu nie tylko do umiejętności kucharzy, ale także do potrzeb lokalnej społeczności.
Tak naprawdę nie ma województwa, w którym nie zagościłyby – przez te ponad 9 lat – Kuchenne rewolucje. Takie punkty gastronomiczne w zdecydowanej większości potem notują wyraźny skok jakościowy. Wszystko tak naprawdę zależy jednak od tego, czy właściciele chcą podążać za wskazówkami udzielonymi przez Magdę Gessler. Klienci bardzo doceniają jej potrawy. Oczywiście, gusta są różne. Niemniej jednak warto zauważyć, że zdecydowana większość osób chwali pomysły restauratorki, a także jej potrawy. Oczywiście, potem kucharze sami muszą radzić sobie już z gotowaniem. Okazuje się jednak, za cenne wskazówki udzielone w trakcie rewolucji mogą procentować tak naprawdę przez lata. Nie można zatem dziwić, że ten program ma w sobie coś ze swego rodzaju emisji. Tutaj nie tylko chodzi o show. Magda Gessler jest specyficzna, aczkolwiek naprawdę stara się pomoc właścicielom. Dba nie tylko o ich interesy, ale także o Klientów. Na przykład restauratorka nigdy nie godzi się na to, aby posiłki były przyrządzane z kiepskiej jakości produktów…